Tämä tietosuojakäytäntö kuvaa, kuinka Kauniaisten lukion Osuuskunta Grani (myöhemmin GraniWorks) rekisterin pitäjänä kerää ja käsittelee verkkosivuiltaan keräämiään tietoja. Rekisterin pitäjänä GraniWorks sitoutuu noudattamaan henkilötietolakia (523/99)10§ ja EU:n tietosuoja-asetusta (EU) 2016/679, the General Data Protection Regulation (GDPR).

Käyttämällä sivustoamme hyväksyt tämän tietosuojakäytännön.

Mitä on henkilötieto?

Henkilötiedolla tarkoitetaan kaikkia tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön, liittyviä tietoja; tunnistettavissa olevana pidetään luonnollista henkilöä, joka voidaan suoraan tai epäsuorasti tunnistaa erityisesti tunnistetietojen, kuten nimen, henkilötunnuksen, sijaintitiedon, verkkotunnistetietojen taikka yhden tai useamman hänelle tunnusomaisen fyysisen, fysiologisen, geneettisen, psyykkisen, taloudellisen, kulttuurillisen tai sosiaalisen tekijän perusteella.

Mitä tietoja kerätään?

Jos lähetät verkkosivujemme kautta lomakkeen tai ilmoittaudut tapahtumiimme, täytät työhakemuksen tai tilauslomakkeen, saatamme pyytää sinulta myös henkilötietojasi.

Lisäksi keräämme kävijöistä evästeiden avulla anonyymisti verkkosivujen käyttöön ja käyttökokemukseen liittyviä tietoja, kuten IP-osoitteesi, tietoja selaimesi ja käyttöjärjestelmäsi asetuksista ja sivujen käyttötavoista. Tietoja käytetään analysointiin, sivuston mukauttamiseksi ja kehittämiseksi sekä verkkomarkkinoinnin kohdentamiseksi.

Jos et halua, että tietokoneellesi tallennetaan evästeitä, voit estää evästeiden käytön selaimestasi ja/tai poistaa selaimesi tallentamat evästetiedot selaimen asetuksista. Kannattaa kuitenkin huomioida, että joidenkin verkkosivustomme palveluiden osalta evästeiden käytön estäminen saattaa vaikuttaa sivuston toiminnallisuuteen.

Jos olet selaimessasi sallinut evästeet, voidaan evästetieto yhdistää verkkosivuillamme syöttämiisi henkilötietoihin mukautetun sisällön toimittamiseksi.

Sivustollamme on käytössä myös kolmannen osapuolen markkinointi- ja mainonta- chat- ja analytiikkajärjestelmiä, kuten Google Analytics Näiden järjestelmien evästeiden avulla kerättyä tietoa voidaan käyttää GraniWorksin tuottaman kohdennetun mainonnan ja markkinointiviestinnän tuottamiseen, sivuston käytettävyyden parantamiseen sekä kävijätiedon analysoimiseen. Sivustomme tietojen kerääminen ja käsitteleminen näiden kolmannen osapuolen palveluntarjoajien kautta on tämän sivuston tietosuojakäytännön mukaista.

Kuinka käytämme tietojasi?

  • Tilaamiesi tuotteiden ja palveluiden toimittamiseen
  • Verkkosivujemme käytön seurantaan ja mittaamiseen
  • Parantaaksemme sivustomme käytettävyyttä ja toiminnallisuuksia eri laitteilla ja käyttöjärjestelmillä
  • Sisällön optimointiin
  • Myynninedistämis- ja markkinointiaktiviteettien kohdentamiseen ja tehokkuuden seuraamiseen
  • Lain sallimissa puitteissa palveluidemme markkinointiin
  • Asiakasviestinnän parantamiseksi ja potentiaalisten asiakkaiden tunnistamiseksi
  • Yhteydenottopyyntöjen käsittelyyn ja niihin vastaamiseen sekä tapahtumiin ilmoittautuessa tunnistautumiseen

 

Miten käsittelemme tietojasi?

Käytämme tietojasi ainoastaan tämän tietosuojakäytännön mukaisesti. Emme luovuta kerättyjä tietoa GraniWorksin ulkopuolelle muutoin kuin alla mainituin poikkeuksin. Tietojen käyttöoikeus on vain palveluksessamme olevilla henkilöillä, jotka tarvitsevat tietoja työtehtäviensä suorittamiseksi.

Poikkeuksena edellä mainitusta ovat ne GraniWorksin luotetut yhteistyökumppanit, jotka ovat olennainen osa GraniWorksin palvelutuotantoa tai tuotteiden toimitusketjua. Näiden kolmannen osapuolen toimijoiden tietojen käsittely on sopimuksin rajattua.

Henkilötietojasi ei myydä eikä luovuteta muille ulkopuolisille yrityksille tai organisaatioille kaupallisiin tarkoituksiin.

Tietoja ei luovuteta Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Tietoja saatetaan luovuttaa viranomaisille tilanteessa, jossa GraniWorks on velvoitettu toimimaan niin lain, asetuksen, toimivaltaisen viranomaisen tai oikeuden päätöksen perusteella.

Käsittely perustuu yhteen tai useampaan ao. kohtaan:

  1. Rekisteröity on antanut suostumuksensa henkilötietojensa käsittelyyn.
  2. Käsittely on tarpeen sellaisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi, jossa rekisteröity on osapuolena, tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi rekisteröidyn pyynnöstä.
  3. Käsittely on tarpeen rekisterinpitäjän lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.
  4. Käsittely on tarpeen rekisteröidyn tai toisen luonnollisen henkilön elintärkeiden etujen suojaamiseksi
  5. Käsittely on tarpeen yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi tai rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan käyttämiseksi
  6. Käsittely on tarpeen rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi.

Tietoa voidaan säilyttää asiakassuhteen ajan tai kunnes rekisteröity itse pyytää poistoa rekisteristä. Tämänkin jälkeen saatamme käsitellä ja säilyttää tietoa, jos käsittely on tarpeen rekisterinpitäjän (GraniWorks) lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

Säilytämme henkilötietojasi:

– verkkokaupassa viiden vuoden ajan

– sähköpostiarkistosssa seitsemän vuoden ajan

-lomakkeen vastaukset seitsemän vuoden ajan

– kirjanpitoaineistossa seitsemän vuoden ajan

Tietojen tarkistaminen ja käytön kieltäminen

Sinulla on oikeus tarkastaa mitä tietoja sinusta säilytämme, muuttaa/korjata tietoja sekä halutessasi pyytää tietojen poistamista. Kielto- ja oikaisuasioissa voit olla yhteydessä sähköpostitse GraniWorksin tietosuojavastaavaan jesse.hietikko@kauniainen.fi.

Sinulla on myös oikeus kieltää tietojesi käyttö suoramarkkinointiin. Muutospyynnöt tai suoramarkkinoinnin eston voit tehdä ottamalla yhteyttä tietosuojavastaavaan.

Huomioithan, että sinulla on “oikeus tulla unohdetuksi” vain, jos meillä ei ole lakisääteisiä velvoitteita jatkaa henkilötietojesi käsittelyä.

Linkit kolmansien osapuolien sivustoille

Sivustollamme voi olla linkkejä kolmansien osapuolien sivustoille. Näillä kolmansien osapuolien sivustoilla on omat tietosuojakäytäntönsä, emmekä ole vastuussa näiden linkitettyjen sivujen sisällöstä ja toiminnasta millään tavalla.

Yhteydenotot

Tietosuojaan liittyvissä tiedusteluissa pyydämme sinua ottamaan yhteyttä sähköpostitse GraniWorksin tietosuojavastaavaan jesse.hietikko@kauniainen.fi.

GraniWorks vastaa pyyntöihin 1 kuukauden sisällä pyynnön esittämisestä, ellei ole erityisiä syitä pidentää vastaamisaikaa.

 

5.9.2019 – oikeus muutoksiin pidätetään

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

 

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

 

 

Evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle, asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Lisätietoa evästeistä löydät “evästeet” sivulta.

 

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

 

Henkilötietolain (523/99)10§ ja EU:n tietosuoja-asetuksen (EU) 2016/679 mukainen tietosuojaseloste

1. Rekisterinpitäjä

Kauniaisten lukion Osuuskunta Grani

Y-tunnus: 2552873-3

Postiosoite: Kaasavuorentie 1, 02700 Kauniainen

2. Rekisteriasioista vastaava henkilö

Jesse Hietikko

Postiosoite: Kaasavuorentie 1, 02700 Kauniainen

Sähköposti: jesse.hietikko@kauniainen.fi

3. Rekisterin nimi

GraniWorksin asiakasrekisteri

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Rekisterin tarkoituksena on Kauniaisten lukion Osuuskunta Granin asiakassuhteiden hoitaminen ja kehittäminen, markkinointi, uusasiakashankinta, mielipide- ja markkinatutkimukset sekä muut vastaavat käyttötarkoitukset.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja:

  • yhteystiedot (etu- ja sukunimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite)
  • osoitetiedot, mikäli asiakas on tilannut tuotteen tai palvelun
  • henkilön asema organisaatiossa ja ko. organisaation nimi ja osoite sekä muut yhteystiedot
  • tilaisuuksiin rekisteröityminen ja osallistuminen, tieto uutiskirjeiden tilauksista ja muista markkinointipreferensseistä
  • evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla kerättyä profilointitietoa

 

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Asiakasta koskevat tiedot saadaan säännönmukaisesti:

  • asiakkaalta itseltään puhelimitse, internetin kautta, sähköpostilla tai muulla vastaavalla tavalla,
  • evästeiden tai muiden vastaavien tekniikoiden avulla

 

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Tietoja ei säännönmukaisesti luovuteta Kauniaisten lukion Osuuskunta Granin ulkopuolelle.

Tietoja saatetaan luovuttaa Kauniaisten lukion Osuuskunta Granin kumppaneille, jos se on välttämätöntä palveluiden tuottamiseksi (käsittely perustuu oikeutettuun etuun) tai yhteistyössä suoritettujen markkinointitoimenpiteiden johdosta (käsittely perustuu suostumukseen).

Maksutapahtuman yhteydessä maksutietosi kulkevat luotetun maksunvälittäjän kautta.

Tietoja ei luovuteta Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

8. Rekisteröidyn oikeudet

Tarkastus- ja oikaisuoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tarkistaa häntä koskevat rekisteriin tallennetut tiedot. Tarkastusoikeutta koskevat yhteydenotot tulee tehdä kirjallisina ja allekirjoitettuina kohdassa 1. mainittuun osoitteeseen.

Jos rekisteröidyissä tiedoissa on virheitä, rekisteröity voi esittää virheen korjaamista koskevan pyynnön sähköpostitse osoitteeseen jesse.hietikko@kauniainen.fi tai kirjeitse kohdassa 1 mainittuun osoitteeseen.

Kielto-oikeus

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä häntä itseään koskevia tietoja suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimusta varten.

Kielto- ja oikaisuasioissa rekisteröity voi olla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen jesse.hietikko@kauniainen.fi tai postitse kohdassa 1. mainittuun osoitteeseen.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet

Manuaalinen aineisto

Asiakastietoja sisältävään aineistoon pääsee käsiksi vain siihen oikeutetut työntekijät, joilla on työnsä puolesta oikeus käsitellä henkilötietoja.

Sähköisesti tallennetut tiedot

Asiakastietoja sisältävän järjestelmän käyttöön ovat oikeutettuja vain ne työntekijät, joilla työnsä puolesta on oikeus käsitellä henkilötietoja. Tiedot kerätään tietokantoihin, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muilla teknisillä keinoilla suojattuja.

10. Tietosuojaselosteen muuttaminen

Pyrimme jatkuvasti kehittämään palvelujamme ja siksi pidätämme oikeuden muuttaa tätä tietosuojaselostetta ilmoittamalla siitä tällä sivulla. Merkittävistä muutoksista ilmoitamme asiakkaillemme erikseen.

 

Laki sähköisen viestinnän palveluista

Lain mukaan sivuston on vaadittava käyttäjän suostumus evästeiden käyttämiseen. Kauniaisten lukion Osuuskunta Grani jäljempänä GraniWorks käyttää sivustoillansa evästeitä palvelun tarjoamiseksi ja palvelunparantamistarkoituksiin.

Eväste (cookie) on pieni tekstitiedosto, jonka internetselain tallentaa käyttäjän laitteelle.

Käytämme evästeitä seuraaviin asioihin:

  • IP-osoite
  • kellonaika
  • käytetyt sivut
  • selaintyyppi
  • käyttöjärjestelmä
  • näytön resuluutio
  • millä sivulla olet tällä hetkellä
  • kauanko olet GraniWorksin sivuilla
  • jos ostat jotain sekä mitä tapahtuu jos tulee myöhemmin uudestaan, ostatko silloin jotain
  • mistä verkko-osoitteesta olet tullut ja/tai miltä palvelimelta olet tullut verkkosivulle ja/tai mistä verkkotunnuksesta olet tullut verkkosivulle.
  • ostoskori, jos et ole kirjautuneena sisään

Keräämme evästeiden datan anonyymisti.

Käyttämällä sivustoamme hyväksyt evästeiden käytön.

Jos haluat tyhjentää evästeesi noudata seuraavaa ohjetta, jos: (linkit avautuvat uuteen ikkunaan)

käytät Google Chromea

käytät Firefoxia

käytät Safaria

Käytämme sivustollamme Google Analyticsia. Voit kieltää yhteyden Google Analyticsiin tällä laajennuksella. (toimii myös muilla sivustoilla, jotka käyttävät Google Analyticsia.)